Перереєстрація авто по спадщині

xss

Taxi driver
26 Жов 2013
254
8
Привіт, водію! Я хочу розповісти вам, як перереєструвати автомобіль в Україні, якщо він став вам у спадок. Сам я дуже багато шукав інформації в інтернеті та соціальних мережах, і тепер хочу поділитися своїм досвідом з вами. Отже, почнемо!

Які документи потрібно мати з собою:​

  1. Паспорт.
  2. Ідентифікаційний код.
  3. Технічний талон.
  4. Свідоцтво про право на спадщину.

Перш за все, вам потрібно отримати талон. Це можна зробити в Територіальному сервісному центрі (ТСЦ), або зареєструватися онлайн на офіційному веб-сайті. Ось посилання на реєстрацію. Я раджу уникати черг у ТСЦ, тому що попереднє отримання талона можна зробити онлайн. Заходимо на веб-сайт і авторизовуємося. Є кілька способів ідентифікації особи, таких як:

  • Електронний підпис.
  • Банківський ID НБУ.
  • Дія.Підпис.

Найпростіше авторизуватися через Банківський ID. Вибираємо банк (зазвичай Приватбанк) і авторизуємося через Приват24. Наші особисті дані автоматично витягуються. Погоджуємось на використання та обробку даних. Тепер ми в системі. Натискаємо кнопку "Записатися" і обираємо послугу "Перереєстрація транспортного засобу на нового власника". У спливаючому вікні з'являється інформація про ТЗ (Експертне дослідження транспортних засобів), де описується, хто має пройти експертизу ТЗ.
Ми читаємо і закриваємо вікно. Потім знову натискаємо "Перереєстрація транспортного засобу на нового власника". З'являється віконечко, в якому ми робимо вибір щодо ТЗ. У моєму випадку авто випущено до 2019 року, тому я обрав "Відсутній чинний висновок експертного дослідження". Потім відкривається карта України, де потрібно обрати найближчий ТСЦ, а також зручну дату та час. Після отримання талона продовжуємо обирати послуги і отримуємо талон реєстрації. Таким чином, у нас будуть парні талони. До речі, експертизу ТЗ можна пройти заздалегідь у будь-який зручний час, а потім записатися на перереєстрацію автомобіля, вже маючи готовий висновок у руках.

Приходимо в ТСЦ в зазначений у талоні час. Сідаємо у залі очікування, слухаємо та спостерігаємо за табло, коли викличуть наш номер талона. Підходимо до вікна з документами, віддаємо оригінали та чекаємо. У моєму випадку дівчина прийняла документи, щось внесла в комп'ютер, сказала, скільки потрібно сплатити в касу і направила на експертизу ТЗ. З квитанцією, яку мені видала співробітниця, я пішов проходити експертизу ТЗ. Після завершення повернувся в зал очікування. Через деякий час експертний висновок був готовий, і вскорі "вистрілив" другий талон - на реєстрацію. Я підійшов до потрібного вікна, віддав документи, відповів на декілька запитань,
і мені сказали зачекати у залі. Через деякий час мені вручили новий технічний талон і номерні знаки.

На все це зайняло близько 4 годин. Під час процедури двічі було оголошено тривогу, що призвело до додаткового очікування. Я вважаю, що в інших умовах процес може зайняти не більше 2 годин.

Скільки коштує перереєстрація?​


Вартість перереєстрації складає:
  • Технічний огляд: 374 грн.
  • Реєстрація: 789 грн (з отриманням нових номерних знаків) або 345 грн (зі збереженням старих номерних знаків).
Це загальна інформація, яку я хотів поділитися з вами на основі свого досвіду. Пам'ятайте, що правила та процедури можуть змінюватися з часом, тому найкраще перевірити актуальну інформацію на офіційних джерелах або звернутися безпосередньо до відповідних установ. Бажаю успішного процесу перереєстрації автомобіля!

крок1.jpg крок2.jpg крок3.jpg крок4.jpg крок5.jpg крок6.jpg крок7.jpg